عایق رطوبتی، پوششی ضد آب برای پشت بام و کولر آبی

عایق رطوبتی، پوششی ضد آب برای پشت بام و کولر آبی

عایق رطوبتی، پوششی ضد آب برای پشت بام و کولر آبی


5
(3)

عایق رطوبتی پوششی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب به داخل ساختمان است. عایق‌ها از نم زدگی دیوارها در برابر رطوبت و آب نیز جلوگیری می‌کنند. از عایق در مکان‌های متعددی مانند پشت‌بام، استخر، سرویس بهداشتی، لوله‌های آب و دیوارها استفاده می‌شود. در ادامه‌ی این مقاله کاربردها و انواع مختلف عایق رطوبتی را شرح دادیم. برای آشنایی بیشتر با عایق‌ها با ما همراه باشید.

میتوانید انواع عایق‌های رطوبتی را از سایت پخش چسب و رنگ محمدی خریداری کنید.

عایق رطوبتی چیست؟

از عایق به‌عنوان یک محافظ در برابر رطوبت و دیگر عوامل محیطی استفاده می‌شود. عایق‌ها باید در برابر گرما، حرارت و اشعه‌ی UV نیز مقاوم باشند. عمر طولانی عایق از مزایای آن محسوب می‌شود.

عایق همچنین از زنگ‌زدگی فلزات، رشد کپک و قارچ، یخ‌زدگی، ترک‌خوردگی دیوار و پوسیدگی چوب جلوگیری می‌کند.

انواع عایق رطوبتی

عایق‌ها را می‌توان بر سه اساس تقسیم‌بندی کرد؛ بر اساس مواد تشکیل‌دهنده، بر اساس نحوه‌ی اجرا و بر اساس مکان استفاده.

تقسیم‌بندی عایق رطوبتی بر اساس مواد تشکیل‌دهنده

عایق‌های رطوبتی بر اساس مواد تشکیل‌دهنده به موارد زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

عایق قیری

 عایق قیری پوششی است که از قیر و مواد افزودنی مانند گونی، الیاف مصنوعی و مواد پلیمری ساخته می‌شود. این نوع عایق در برابر آب و رطوبت مقاومت خوبی دارد. عمر این‌گونه عایق‌ها متوسط و تا ده سال است. قیمت پایین این عایق مزیت آن محسوب می‌شود. می‌توان از این نوع عایق در حمام، استخر، دیوار و پشت‌بام استفاده کرد.

این عایق قیری انواع مختلفی دارد. قیروگونی، ایزوگام و پلیمری.

قیروگونی: از قدیمی‌ترین عایق‌های رطوبتی، عایق قیروگونی است. در این نوع عایق ابتدا قیر ذوب شده را روی سطح قرار می‌دهند و بعد از آن گونی را روی قیر می‌گذارند.

ایزوگام: پراستفاده‌ترین عایق رطوبتی ایزوگام است. در ایزوگام از قیر استفاده می‌شود با این تفاوت که الیاف مصنوعی جای گونی را می‌گیرند.

عایق پلیمری: قیر و مواد پلیمری مانند پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن مواد تشکیل‌دهنده‌ی عایق پلیمری هستند. انعطاف بالا و عمر طولانی از مزایای این نوع عایق است. از معایب این عایق قیمت بالای آن نسبت به‌ دیگر عایق‌ها را می‌توان نام‌برد.

اجرای عایق‌های رطوبتی قیری به دو شیوه‌ی گرم و سرد صورت می‌گیرد.

عایق رطوبتی نانو

به عایق‌هایی که بر اساس فناوری‌های جدید ساخته می‌شوند، عایق نانو می‌گویند. مواد خاص این‌گونه عایق‌ها باعث می‌شود در برابر هرگونه نفوذ مقاوم باشند؛ همچنین در شرایط سخت آب‌وهوایی دوام بیاورند. رنگ، چسب و رزین می‌تواند از مواد پایه‌ی عایق نانو باشد. این زیرسازی باعث می‌شود مواد عایق به‌خوبی روی سطح بچسبد.

رزین اپوکسی، رزین پلی‌اورتان، رنگ نانو و چسب نانو از پرکاربردترین مواد پایه‌ی عایق نانو هستند.

عایق‌های رطوبتی بر اساس نحوه‌ی اجرا

عایق‌های رطوبتی را بر اساس نحوه‌ی اجرا می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. عایق‌های گرم‌اجرا و عایق‌های سرداجرا.

عایق‌های رطوبتی گرم‌اجرا:  عایق‌هایی که برای چسباندن آنها به سطح زیرین از حرارت استفاده می‌شود را عایق گرم‌اجرا می‌گویند. از عایق‌هایی که با این روش اجرا می‌شوند قیروگونی و ایزوگام هستند.

عایق‌های سرداجرا: به عایق‌هایی که برای چسباندن آنها نیازی به حرارت نیست، عایق سرداجرا می‌گویند. از مزایا این نوع عایق ایمنی، عدم تولید آلاینده و استفاده‌ی آسان است. زیرا در اجرای عایق‌های گرم‌اجرا هم آلاینده تولید می‌شود و هم به‌خاطر وجود حرارت، خطرناک است.

عایق‌های سرد اجرا معایبی نیز دارند. مقاومت کمتر در برابر رطوبت و دوام و ماندگاری کمتر از معایب این نوع عایق‌هاست.

 عایق‌های رطوبتی بر اساس مکان اجرا

برای عایق‌های رطوبتی از نظر نوع مکان اجرا، سه دسته وجود دارد. عایق پشت‌بام، کف، دیوار.

عایق پشت‌بام: این نوع از عایق رطوبتی برای جلوگیری از نم‌زدن سقف و محافظت از پشت‌بام و سقف در برابر رطوبت و آب استفاده می‌شود. استفاده از عایق‌های قیروگونی، ایزوگام و ژئوممبران برای پشت‌بام متداول‌تر است.

عایق رطوبتی پشت بام

عایق کف: این نوع عایق‌ها در کف مکان‌های مرطوب مانند سرویس بهداشتی، حمام و استخر استفاده می‌شود. برای افزایش ماندگاری و محافظت در برابر  رطوبت معمولاً دو لایه عایق را در این مکان‌ها اجرا می‌کنند. یک لایه عایق اصلی و یک لایه‌ی دیگر محافظ. عایق کف می‌تواند عمر مفید ساختمان را افزایش دهد. برای اجرای این نوع عایق از عایق اکریلیک سرداجرا، عایق پلیمری سرد اجرا، عایق قیری سرد اجرا و ایزوگام استفاده می‌شود.

عایق‌های دیواری: برای دیوارهای خارجی ساختمان، دیوارهای سرویس بهداشتی و دیگر دیوارهایی که در معرض رطوبت قرار دارند، از عایق رطوبتی دیوار استفاده می‌شود.

عایق دیواری

چه عایقی برای استخر مناسب است؟

برای انتخاب یک عایق مناسب برای استخر باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید. جنس استخر و موقعیت استخر از جمله این عوامل هستند. استخرها در انواع متفاوت بتنی، فایبرگلاس و پیش ساخته وجود دارند که هرکدام از اینها نیازمند عایق متفاوتی است. موقعیت و عایق مورد نیاز برای استخر سرپوشیده با استخری که در معرض نور آفتاب و تغییرات دمایی شدید است، تفاوت دارد.

عایق‌های رطوبتی پایه‌ی آب: این عایق‌ها از ترکیبات رزین اکریلیک و پلیمر ساخته می‌شوند. اجرای این عایق‌ها با قلمو یا غلتک راحت است. این عایق‌ها برای استخرهای بتنی و فایبرگلاس مناسب هستند.

عایق‌های رطوبتی پایه‌ی سیمانی: ترکیبات این نوع عایق مواد سیمانی و پلیمر است. مقاومت بالای این عایق، از مزایای آن است. در استخرهای بتنی می‌شود از این نوع عایق استفاده کرد.

عایق رطوبتی پیش‌ساخته: این عایق‌ها ورقه‌های آماده‌ای هستند که اجرای آنها نیز راحت است. این نوع عایق در استخرهای فایبرگلاس اجرا می‌شود.

برای استخرهایی که در معرض تغییرات دمایی شدید و نور خورشید قرار دارند، بهتر است از عایق‌های پایه‌ی سیمانی، پیش‌ساخته و نانو استفاده شود.

معرفی بهترین برند عایق برای خرید

نام عایق برند رزین گل، ایزوروف است. این عایق برای آب‌بندی پشت‌بام، کف کولر، ترک‌خوردگی آسفالت و جلوگیری از پوسیده‌شدن حوضچه‌ی کولر مناسب است. حلال این عایق تینر و بر پایه‌ی قیر است. برای خرید این عایق می‌توانید سایت پخش رنگ و چسب محمدی را مشاهده کنید.

سخن آخر

برای انتخاب نوع عایق رطوبتی بهتر است به جنس سطح مورد استفاده‌تان دقت داشته باشید. انتخاب عایق بر اساس نوع جنس می‌تواند عمر عایق شما  و همچنین عمر مفید ساختمانتان را افزایش دهد. دقت داشته باشید که عایق‌ها باید هر چند سال یک‌بار بازبینی شوند و اگر نیاز به تعمیرات بود، روی آنها اعمال شود. بی‌توجهی به عایق، عمر آن‌ها را کم می‌کند. برای خرید عایق ایزوروف از برند رزین گل به سایت فروشگاه پخش چسب و رنگ محمدی مراجعه کنید.

حتما برای اطلاع از جدید‌ترین تخفیف‌ها در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام پخش رنگ و چسب محمدی عضو شوید.

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

بازخورد شما ارزشمند است

امتیاز شما برای ما مهم است

اولین نفری باشید که نظر ارسال میکند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *