با 9 اصطلاح رنگ ساختمان آشنا شوید اگر حرفه ای نیستید

با 9 اصطلاح رنگ ساختمان آشنا شوید

5
(4)

رنگ ساختمان از اجزای مهم هر خانه‌ای است. رنگ دیوارها و اتاق‌ها تأثیر بسزایی بر روی فضای خانه و افراد خانه دارد. همین اهمیت رنگ است که سبب می‌شود پس از مدتی تصمیم به تغییر یا بازسازی آن بگیرید. شاید قصد تغییر رنگ برای ایجاد دکوراسیونی جدید را داشته باشید. ممکن است فقط بخواهید با تغییر رنگ خانه، حال و هوایی دیگر به خانه‌ی خود ببخشید.

در هرصورت زمانی که قصد خرید رنگ را دارید، ممکن است با دنیایی از اصطلاحات مربوط به آن روبه‌رو شوید. شاید هم هرکدام از آن‌ها شما را سردرگم کند. اینجاست که آشنایی با هرکدام از این اصطلاحات، کارتان را در خرید رنگ و رنگ‌کردن آسان‌تر و البته حرفه‌ای‌تر می‌کند. در این مقاله سعی کرده‌ایم معرفی کاملی از اصطلاحات رنگ ساختمان داشته باشیم. برای آشنایی بیشتر با این اصطلاحات با بازرگانی رنگ و چسب محمدی به عنوان بزرگترین عرضه‌کننده‌ی انواع رنگ در ایران همراه باشید.

 

پرایمر رنگ ساختمان

پرایمر یا در زبان انگلیسی primer ماده‌ای برای پوشش‌دادن سطوح زیرین رنگ، پیش از رنگ‌کردن است. از پرایمر می‌توان برای سطوح مختلفی مانند دیوار، نمای بیرونی ساختمان، چوب و سرامیک استفاده کرد. به سبب همین تنوع، پرایمر انواع مختلفی دارد. بر اساس نوع پایه، پرایمر را می‌توان به 2 دسته‌ی بر پایه‌ی آب و بر پایه‌ی روغن تقسیم بندی کرد. بر اساس ویژگی‌های خاص نیز پرایمرها به انواع ضد زنگ، ضد آب و ضد حریق دسته بندی میشوند. هرکدام از این موارد دارای ویژگی‌های خاصی هستند که آن‌ها را مقاوم در برابر زنگ زدگی، رطوبت و آتش‌سوزی می‌کند.

پرایمر‌ ماده‌ای آبکی یا به اصطلاح نقاشان دوغکی است که قبل از رنگ پرایمین استفاده می‌شود و به عمق گچ، بتونه، سیمان و غیره نفوذ می‌کند. این ماده سبب می‌شود در هنگام رنگ زدن با رنگ پرایمین و یا رنگ لایه نهایی مصرف رنگ شما پایین بیاید. پرایمرهای پایه‌ی آب عموماً زمانی که خشک می‌شوند، رنگ آن‌ها شفاف و یا شیری رنگ می‌شود. در واقع تبدیل به ماده‌ای به رنگ سفید و مانند دوغ! می‌شود. پرایمر یا زیرکار پایه‌ی حلال به رنگ عسلی هستند.

در مورد پرایمین باید عرض کنیم که پرایمین در واقع همان نوعی رنگ اکریلیک است. رنگ اکرلیکی که خیلی پوشش ندارد و فقط جهت زیر سازی بهتر برای استفاده از رنگ نهایی اکرلیک استفاده میشود. پرایمین تفاوت زیادی با پرایمر پایه آب ندارد تنها تفاوت در این است غلظت پرایمین بیشتر از پرایمر هست و پرایمین درواقع رنگ است اما پرایمر رنگ نیست!

پرایمر ممتاز رزین گل، محبوب ترین پرایمر بازار

پرایمر مزایایی هم دارد. ایجاد چسبندگی بهتر برای رنگ سطح، پوشاندن عیوب سطح و مقاومت بیشتر رنگ ساختمان در برابر رطوبت از جمله مزایای پرایمر است.

استفاده از پرایمر کار سختی نیست. فقط کافی است عیوب سطح را رفع کنید و فرورفتگی‌ها را با بتونه بگیرید. همچنین سطح را از هرگونه آلودگی و چربی پاک کنید. پس از این فقط کافی است قلمو یا غلتک خود را آغشته به پرایمر کنید و آن را در سطح موردنظر پخش کنید.

 

رنگ پرایمین

رنگ پرایمین که به آن آستری نیز می‌گویند پیش از اجرای رنگ اصلی بر روی سطح زده می‌شود. این رنگ شفاف و یا نیمه شفاف است. از ویژگی‌های رنگ پرایمین می‌توان پر کردن پستی‌های سطح، افزایش ثبات رنگ، افزایش مقاومت رنگ و یکدست شدن رنگ را نام برد. برای کاربردهای متفاوت انواع مختلفی از رنگ پرایمین وجود  دارد. برای مثال پرایمین‌های اکریلیک برای سطوح گچی و سیمانی مناسب‌اند. از پرایمین‌های سیلیکونی جهت سطوح چوبی استفاده می‌شود. کاربرد پرایمین‌های روغنی نیز برای سطوح فلزی است.

شما میتوانید به راحتی از معتبر‌ترین فروشگاه رنگ و ابزار ایران رنگ ساختمانی خود را تهیه کنید.

معرفی سیلر

سیلر پوششی برای سطح زیرین (لایه اول) رنگ است. معمولاً از سیلر برای سطوح ضعیف و کهنه مانند کمدهای چوبی استفاده می‌شود. سیلر پوشش‌دهی خوبی برای پوشاندن لکه‌ها دارد. در واقع سیلر یک نوع از پرایمر است که به نسبت پرایمر از پوشش نسبتا بالاتری برخور دار است. احتمالاً به شباهت سیلر و پرایمر پی برده باشید. سیلر نیز همچون پرایمر چسبندگی رنگ ساختمان را بهبود می‌بخشد. هنگام استفاده از سیلر، دیگر نیازی به استفاده از پرایمر نیست. استفاده از هرکدام از آنها بستگی به کاربرد آن برای شما دارد. بهتر است در هنگام خرید به کاربرد هرکدام دقت کنید. اما اکثر نقاشان سیلر و پرایمر را یکی میدانند. و بر اساس نوع کیفیت یکی را انتخاب میکنند.

 

کیلر چیست؟

کیلر در انواع مختلفی در بازار ارائه میشود. این نوع ها را میتوان به صورت مایع کیلر، اسپری کیلر، رنگ کیلر و … دسته بندی کرد. که مجددا هر کدام در نوع های مختلفی از لحاظ کاربرد و مصرف تقسیم میشوند. برای افزایش زیبایی و درخشندگی رنگ ساختمان از کیلر استفاده می‌شود. کیلر یک پوشش شفاف است که از رنگ در برابر خش خوردگی، نور و رطوبت محافظت می‌کند. کاربرد کیلر فقط در این موارد تقسیم نمیشود و در صنایع مختلفی کاربرد دارد.

کیلرها انواع مختلفی دارند. هرکدام از آنها مخصوص محافظت از یک سطح است. کیلر چوب، کیلر فلز و کیلر گچ از انواع آن هستند.

 

بتونه چیست؟

بتونه ماده‌ای خمیری است که برای پر کردن ترک‌ها، منافذ، درزها و دیگر پستی‌ها و ناهمواری سطوح استفاده می‌شود. ماده‌ی سازنده‌ی بتونه می‌تواند رزین، روغن، خاک رس، سیمان و پلیمر باشد. بتونه با استفاده از کاردک روی سطح قرار می‌گیرد. پس از خشک‌شدن آن، روی بتونه سمباده زده می‌شود. این کار به صاف و یکدست شدن بتونه و سطح کار کمک می‌کند.

انواع بتونه رنگ و-خرید آن پخش رنگ محمدی

 

تعریف روغن الیف

روغن الیف یکی از مهم ترین جزء برای نقاشان حرفه ای هست که میخواهند بتونه خاص خود را درست کنند. بله درست فهمیدید کاربرد روغن بتونه جهت درست کردن بتونه هست. بتونه ای که هر کسی قادر به ساخت آن نخواهد بود و یک کار حرفه ای هست که فقط اوستا نقاش! ها از عهده این کار بر می آیند. بزرگترین شرکت تولید کننده روغن بتونه در ایران شرکت رزین گل هست. معروف ترین و با کیفیت ترین روغن الیف بازار ایران توسط این شرکت تولید میشوند که پروسه بسیار پیچیده ای دارد و تا کنون هیچ کس موفق نشده که فرمول آن را بازسازی کند. که این در نوبه خود تک است.

روغن الیف یا روغن بتونه؟


روغن الیف یه مایع عسلی رنگ و کمی حتی تیره تر است. این روغن قهوه‌ای‌رنگ، برای آماده‌سازی سطوح قبل از شروع رنگ استفاده می‌شود. روغن الیف را می‌توان به‌صورت چندلایه استفاده کرد. هرچه ناهمواری روی سطوح بیشتر باشد، تعداد لایه‌های بیشتری باید زده شود. روغن الیف همان روغن بتونه است اما در دو کلمه متفاوت.

از مزایای روغن الیف جلوگیری از پوسته‌پوسته شدن رنگ ساختمان و دیوارها، صرفه‌جویی در استفاده از رنگ و پر شدن منفذ را می‌توان نام برد.

تفاوت روغن الیف با پرایمر در پایه‌ی آنهاست. روغن الیف صرفاً بر پایه‌ی رزین اکریلیک است. این در حالی است که پرایمر می‌تواند بر پایه‌ی اکریلیک، روغن، سیلیکون و دیگر موارد باشد.

شما می‌توانید روغن الیف، بتونه، پرایمر و دیگر ملزومات مربوط به رنگ خود را از بازرگانی چسب و رنگ محمدی تهیه کنید.

 

رنگ‌های پایه آب و پایه حلال

رنگی که رقیق‌کننده‌ی آن آب باشد را رنگ با پایه‌ی آب می‌گویند. این نوع رنگ ساختمان بوی کمتری نسبت به دیگر رنگ‌ها دارد. رنگ با پایه‌ی آب از رزین‌های پلیمری ساخته می‌شود و برای محیط‌های داخلی مناسب‌تر است، خصوصاً محیط‌هایی که تهویه کمتری دارند.

رنگ‌های پایه‌ی حلال ساخته شده از رزین‌های آلکیدی هستند. رقیق‌کننده‌ی این رنگ‌ها مواد آلی است. توجه کنید که رزین آلکید با ررزین آکرلیک فرق میکند. هرنوع رنگی که از رزین آلکیدی تولید شده است حلال آن تینر میباشد.

 

فروشگاه اینترنتی کاردک بزرگترین مرجع تخصصی خرید رنگ در ایران است.

 

رنگ ساختمانی ایرانی در پخش رنگ محمدی

رنگ‌ مناسب برای دیوار داخلی ساختمان

رنگ‌های مناسب برای داخل ساختمان به رنگ‌هایی گفته می‌شود که از آنها برای رنگ‌پذیری دیوارهای داخلی و محیط‌های بدون تهویه استفاده می‌شود. این رنگ‌ها مقاومتشان نسبت به رنگ‌های نما کمتر است. به همین دلیل مقرون‌به‌صرفه‌تر نیز هستند.

این رنگ‌ها به دسته‌های رنگ پلاستیکی، رنگ اکریلیک و رنگ‌روغن تقسیم می‌شوند.

رنگ‌های پلاستیکی: این نوع رنگ از رزین‌های پلیمری ساخته می‌شود. پوشش این رنگ‌ها بسیار صاف و یکدست است. همچنین کاربردهای زیادی دارد. مقرون‌به‌صرفه بودن این رنگ‌ها نیز دلیل طرفداران زیاد آن است.

رنگ‌های اکریلیک: این رنگ‌ها سطحی صاف و براق ایجاد می‌کنند. رزین رنگ‌های اکریلیک، از نوع اکریلیک است. دوام این رنگ‌ها نسبت به رنگ‌های پلاستیک بیشتر است.

رنگ‌های روغنی: ساخت این رنگ‌ها از رزین‌های آلکیدی است. این نوع رنگ ساختمانی پوششی قوی و ماندگار دارد. به همین سبب هم در فضای داخلی مانند دیوار و سقف و هم فضای بیرونی مانند راهرو درها استفاده می‌شود.

 

رنگ‌ نمای ساختمان

از این رنگ‌ها برای رنگ‌آمیزی سطوح خارجی ساختمان مانند نما استفاده می‌شود. ویژگی خاص این رنگ‌ها مقاومت بالای آنها در برابر رطوبت، حرارت، نور خورشید و آلودگی است. انواع مختلف این رنگ‌ها عبارتند از: رنگهای وینیل، اکریلیک و سیلیکونی.

رنگ‌های وینیل از رزین وینیل ساخته می‌شوند. پوشش‌دهی آنها بسیار قوی و ماندگار است.

رنگ‌های سیلیکونی که از رزین سیلیکون ساخته می‌شوند، پوششی تنفس‌پذیر دارند.

دوام رنگ‌های اکریلیک باعث می‌شود استفاده آنها برای نمای ساختمان بسیار مناسب باشد.

 

سخن آخر

گستردگی اصطلاحات مربوط به رنگ ساختمان ممکن باعث سردرگمی شما شود. به همین دلیل بهتر است قبل از شروع به کار آشنایی نسبی با این اصطلاحات داشته باشید. نگاهی به کاربری رنگ برای خود قبل از خرید می‌تواند کارتان را برای خرید راحت‌تر کند. بهتر است نوع سطح، طرح مورداستفاده و قیمت مدنظر خود را قبل از خرید مشخص کنید. در این صورت می‌توانید بهترین خرید را داشته باشید. یک فروشگاه کامل رنگ و ملزومات ساختمان، می‌تواند این خرید را برای شما آسان‌تر کند. با مراجعه به بازرگانی پخش رنگ و چسب محمدی می‌توانید تمام ملزومات موردنیاز برای رنگ آمیزی ساختمان خود را تهیه کنید.

حتما برای اطلاع از جدید‌ترین تخفیف‌ها در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام پخش رنگ و چسب محمدی عضو شوید.

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

بازخورد شما ارزشمند است

امتیاز شما برای ما مهم است

اولین نفری باشید که نظر ارسال میکند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *